Gheorghe Tinel: „Licitaţia la Pasajul de la Drajna începe pe 2 octombrie”

Aflat în prezenţa ministrului Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe aflat în vizită la Slobozia şi în prezenţa preşedintelui PNL Ialomiţa, Gheorghe Tinel, candidatul dreptei pentru fotoliul de primar al Sloboziei – Dragoş Soare, a adus în discuţie un subiect extrem de sensibil pentru slobozeni: sportul în rândul tinerilor.

„Slobozia are nevoie să intre într-o altă etapă, în care, pe lângă aer, pe lângă apă, pe lângă infrastructură, pe lângă educație, spații verzi, sportul să devină o prioritate pentru administrație. Iată că avem un fost primar care a făcut sport, dar care nu a făcut nimic pentru sport. În afară de două becuri puse pe stadion, eu nu am simţit nimic. Vorbim de sport fără să vorbim de sportul de masă. Când domnul ministru a venit cu proiectul pentru sport, la nivel naţional şi am văzut că sportul de masă este punctul central în acest proiect, m-am bucurat foarte mult, pentru că este ceea ce am gândit și eu şi mi-am dat seama că am gândit bine”, a afirmat Dragoș Soare.

Zone pentru sport în fiecare cartier al Sloboziei

Acesta a subliniat faptul că municipiul Slobozia nu poate avea sport de performanţă prin arderea etapelor şi cu lipsa unei baze de selecţie. Acesta şi-a mai propus în condiţiile în care electoratul decide să-i dea votul de încredere pentru a conduce primăria Slobozia până în anul 2024, ca toate sălile de sport aparţinând şcolilor din oraş să fie accesibile publicului larg în afara orelor de curs, tocmai pentru a facilita şi pentru a deschide apetitul copiilor pentru sportul de masă. Un alt obiectiv al candidatului Dragoş Soare din partea PNL este acela potrivit căruia în fiecare cartier ar urma să se amenajeze câte o zonă dedicată sportului în care Primăria să investească în crearea unor locuri pentru copii în care să poată juca fotbal, baschet, volei, tenis, etc. „Vom identifica în fiecare zonă, în fiecare cartier, terenuri care pot fi redate acestei activităţi. Terenuri de 100 sau 200 de metri pătraţi unde copiii să poată să iasă afară cu prietenii şi să aibă o activitate de acest gen la fel cum aveam şi noi când eram tineri. Ce ne costă să facem treaba asta? Nu ne costă mare lucru, trebuie decât să vrem.”

De asemenea acesta a mai adus în discuţie şi celebra Sala Polivalentă despre care a afirmat că a dispărut din discursul fostului primar Mocioniu. Dragoş Soare a spus că are discuţii în cadrul Companiei Naţionale de Investiţii pentru acest obiectiv benefic pentru Slobozia. Acesta a mai afirmat faptul că este absurd ca municipalitatea să cheltuie milioane de lei pentru sportul de performanţă şi aproape nimic pentru susţinerea sportului de masă, iar planul său este de a investi aceleaşi sume de bani în ambele tipuri de sport, atât în cel profesionist cât şi în cel practicat la nivel amator pentru a ajuta cât mai mulţi tineri slobozeni în trecerea către cel de performanţă.

Gheorghe Tinel: „Licitaţia la Pasajul de la Drajna începe pe 2 octombrie”

Deputatul liberal Gheorghe Tinel a ţinut să precizeze în cadrul conferinţei faptul că lucrurile sunt în linie dreaptă în ceea ce priveşte demersurile pentru construirea mult aşteptatului pasaj care să reducă timpii de aşteptare de la trecerea cu cale ferată de la Drajna. „Pe 2 octombrie deschidem licitaţia, analizăm oferta şi alegem câştigătorul pentru proiectare şi execuţie. Sperăm ca până la sfârşitul anului să începem lucrările la acest obiectiv. La podul peste râul Ialomiţa se lucrează intens iar în paralel se întocmeşte documentaţia pentru al doilea pod, în prezent Studiul de Fezabilitate fiind într-un stadiu avansat. Cred că toţi conducătorii auto au văzut că în prezent, în timpul orelor de vârf se stă la podul peste Ialomiţa aproape cât se stă la Drajna. Cât despre aeroportul de la Alexeni, acesta nu va fi concesionat pe 49 de ani cum doreau unii, ci va intra în Programul Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Aeriene în aşa fel încât să putem să dezvoltăm zona de Vest şi să creăm noi locuri de muncă.” a conchis liberalul Gheorghe Tinel, practic spulberând planurile fostului preşedinte al CJ Ialomiţa prin care în ultima şedinţă în funcţie, a concesionat 374 hectare pentru un preţ derizoriu

Distribuie dacă ți-a plăcut:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *